UCL Howland Street | Blog

Posted by Seb Egan - 17 July, 2020

header-picture

The Sainsbury Wellcome Centre for Neural Circuits and Behaviour is an award-winning state-of-the-art facility for experimental neuroscience research at University College London. Housed within an impressive new building designed by Ian Ritchie Architects, the centre plays host to 150 scientists and over 50 support staff and required both teaching and meeting room furniture as well as carrels for researchers. The project was developed through a partnership between the Gatsby Charitable Foundation and the Wellcome Trust.

 

The Luke Hughes 120º workstations, in a pristine white laminate, were configured in curved desks and shelving, wrapping around to provide semi-private working spaces for the building’s 150 scientists. Named for the 120 degree curve of the design, the workstations were installed in compact clusters, with tall separating panels which act as acoustic barriers. Ideal for high-density occupation, the workstations prevent valuable floor space from being wasted. Easily disconnected, each 120º can be rearranged to suit changing demands.

For More information: 

View the UCL Howland Project

LH00638_N290_webview 


 

 

Topics: Case Study, Education & Research, UK


Recent Posts

Sheffield Cathedral | Blog

read more

UCL Howland Street | Blog

read more

Unilever London HQ | Blog

read more